piątek, 14 czerwca 2013






Szynka nadziewana- doskonała jako zimna przekąska!

Składniki:
Szynka konserwowa w plastrach
4 jaja ugotowane na twardo
Ogonówka 200g(lub inna chuda wędlina)
Majonez,ketchup po 2 łyżki
Natka pietruszki
4 ogórki konserwowe

Przygotowanie:

Ugotowane jaja oraz ogonówkę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać do tego posiekaną natkę pietruszki, ogórek pokrojony w kosteczkę. Wmieszać z majonezem i ketchupem tak by miało to jednolitą, gładka konsystencję. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Na rozłożony plaster szynki, na brzegu po całości rozkładamy nadzienie, następnie ścisło zawijamy.
Kilka rad:
Szynkę, którą ja wykorzystuję i która sie doskonale sprawdza kupuje w biedronce. W paczkach gotową, cienko pokrojone plastry szynki konserwowej. Ketchup i majonez dodaje według własnego gustu. Szynkę można podawać od tak, lub podawać np. zalaną galaretą. Proste, szybkie  i smaczne!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz